GENTING TIME


Minggu lepas pg dating en hubby kat genting highland..
Citernyer cmni, dh settle urus persekolahan ank2 dh x tau nak pg mana.. citer2 jomlah pg genting, ada brani tak??.  Hehe.. apa lagi laju jer lah nak pg.. sbb ada pass utk setahun masuk free.. rugilah klu x gunakan... hihi..




Smpai kat sana dlm pkul 11.00 am... cuaca punyalah sejuk..kabus tebal smpai x nmpak apa... igt nak lah naik permainan yg mencabarkan.. smpai2 outdoor sume x bleh main...hampanyer rasakan... huhu.. akhirnyer pg mkn dululah apa lagi.. dh tghari kan..


Sempat lagi kan..

hambek nak sgtkan mkn kat atas... rm60 untuk 2 org.. hnaya mkn nasi putih, lauk smbal petai...hahaha.. en abg plak mkn ayam seketul dan sayur skit...air plak rm6 segelas.. ok tak??.. ok lah kan nak sgtttt...huhuu akhirnyer TORKONO DEN!!!!..

Dh lepas mkn perut pon dh kenyang kan.. apa nak buat yer, apa lagi indoor game jer lah..dh kat luar x bleh nak main... x nmpak apa.. klu berjalan pon terlanggar org sbb x nmpak..hahaha..mula2 main F1, yg kat dlm bangunan tu..mcm roller coasterlah, tp utk budak2 punyer...hahaha..



Pastu kitorang pon pg masuk SNOWORLD, ni pon torkono gak ni.. hihihi.. x perlah mencari pengalaman.. dh tau x dek rasa nak masuk dh kot... tiket rm30+ untuk dewasa..tp sebb ada pass 2 org rm50+.. x perlah nk cri pengalamnkan, x pnah pg tempat salji..hahaha..Mula2 masuk oklah, rasa mcm masuk dlm peti ais yg besar gedabakkan.. masuk dlm tu x bleh bwk kamera @ hnset, igtkan naperlah x bg, takut rosak ke masuk tmpat sejuk??.. rupanyer klu kita bwk masuk, x dptlah diorang nak cekik duit korang..dlm tu adalah org dia 2-3 org ngan kamera DSLR yg aku pon ada...klu nk snap kena guna khidmat diorang lah, dh puas2 posing lebih kurang 9 gmbar kot snap..hahaha.. diorang ckp x per nnti bleh pilih...ok enough, x tahan sejuk jom papa kuar dri peti ais gedabak ni...tak sanggup den, nk dok tempat sejuk cmni...
Ok dh kuar, kami pon pgler kat tempat print gmbar td... hahaha..dlm hati brapa plak harga gmbar ni????.. ingat ada pakej ke...ok diorang sruh pilih gmbar..dh pilih punya pilih hah hambeekk tnya "How Much per pcs??".. jawab amoi tu "RM50" dalam saiz 8R, siap frame kertas skali... HAH!!???.. igtkan aku jer yg terkejut, cina kat sblah aku pon mcmtu..aku dgr dia ckp.."50 ka???.. why so expensive..haiiyooo!!.. adoii.. nak taknak ambik 1 jer lah.. dia ckp klu ambik 3 rm125, x perlah amoi, sya ambik 1 shaja...untuk kenangan...huhuhu .. hampeehhh!!

Ada lagi ni x abis lagi...TUNGGU!!!!!

2 comments:

fieda said...

terkono jer la duk kat atas awan nun...hihihi..takper...duit byk dlm poket tu...kikiki

shazila mohd gazali said...

haha..kami buat pass setahun..bleh lah slalu pg...cuma kuar utk mkn jer..