MYRACLES BEAUTY


KORANG PERNAH DENGAR PRODUK MYRACLES BEAUTY TAK??BAGI YANG PERNAH DENGAR MESTI TAHU KAN..PRODUK NI MEMPUNYAI SATU SET IAITU PENYEMBUR DAN SABUN,,,SHAZ DAH PAKAI 3 SET...DALAM 6 BULAN TEMPOHNYER...OKLAH, 1 SET TAHAN 2 BULAN...NAK TENGOK PERUBAHANNYA??DEKAT BAWAH ADA GAMBARNYER...KORANG NILAI LAH SENDIRI BERUBAH ATAU TAK....SHAZ PON TAK YAKIN SGT ....TAK DER SAPE YANG PUJI PON...HIHIHIHI...BUKAN NAK HARAP PUJIAN PON...TAPI CUKUPLAH SEKADAR WAJAH DAN KULIT TAK KUSAM LAGI.....APA YANG PENTING SHAZ BUAT NI SEMUA UNTUK SUAMI SHAZ JUGA KAN...HEHEHE




MACAMANER????
KOMEN PLEASE....



BAKRY SHAFIE KE RAHMATULLAH...


Sedih sangat semalam dapat berita yang mengatakan sahabat lama semasa kerja di Shangrila Putrajaya dahulu meninggal dunia pada 26.02.2013, jam 3.00pm semalam....
Kemalangan mengakibatkan dengan Lori...shaz tak tahu sangat bagaimana kejadian itu berlaku, tetapi ada yang mengatakan besi tertusuk dekat hati....Ya Allah.. tak dapat nak bayangkan, bagaimanakah ketika itu....hanya Allah sahaja yang tahu.....
Kejadian berlaku di semenyih, simpang Haneco...shaz pon tak tahu kat mana sebenarnya..sebab blom pernah pergi....
Apa yang pasti arwah sangat baik orangnya.....banyak membuatkan orang tersenyum....




Hari ini tanggal 26hb Februari, 2013 telah perginya seorang insan untuk menghadap Yang Maha Pencipta.... 
Alhamdulillah....segala urusan pengkebumian telah selamat dijalankan di Tanah Perkuburan Semenyih...
Kepada semua insan yang mengenali beliau...sedikit renungan untuk diri ini dan semua....



1) Sekiranya arwah pernah BERHUTANG..maka HALAL kanlah....
2) Sekiranya arwah pernah beri PINJAMAN...maka PULANG kanlah kepada waris beliau...
3) Sekiranya arwah pernah MENYAKITI dan MENZALIMI...maka LUPA dan REDHA lah...
4) Sekiranya arwah pernah MENGAJAR ILMU...maka MANFAAT kanlah...
5) Sekiranya arwah pernah MENUNTUT ILMU...maka BANTU dan PERMUDAHKAN dalam urusan kubur...
6) Sekiranya arwah pernah MELUPAKAN....maka SENTIASA INGAT untuk sedekahkan Al Fatihah...
7) Sekiranya arwah pernah menjadi MUSUH...maka SEMAT dalam setiap hati untuk berdoa kepadaNya...
Oleh itu marilah sama sama kita mendoakan yang terbaik untuk arwah dan semoga Allah memberi kekuatan dan ketabahan kepada keluarga beliau.... Al Fatihah 3 kali...amin

DON'T JUDGE TO QUICKLY

BIASALH KEHIDUPAN MANUSIA NI....KALAU APA YANG KITA NAMPAK DAN DENGAR...TAPI TAK TAHU CERITA SEBENAR....MACAM INILAH JADINYER.....
HARU HARU...


video
TAK PASAL PASAL KENA TUDUH BUNUH KUCING...HIHI


video
DOKTER BUNUH PESAKIT...HIHIHI  ...I KILL HIM..

video
DIA MAKAN NAJIS ANJING???...OH NO..


video
MELANGGAN &^%$#@*.....HAHAHAHA..



KAN SUSAH NAK EXPLAIN....HUHUHU

Gelagat Syaitan Di majlis Kenduri


 Menurut apa yang diceritakan oleh Tok
Dahaman, suatu hari katanya, dia bersama isterinya berjalan
hendak ke kenduri kahwin di hujung kampung. 

  Malangnya, ketika itu hujan turun dengan
lebatnya. Maka terpaksalah mereka menunggu hujan berhenti.
Apabila hujan reda, ketika itu jam menunjukkan pukul 1.00 tengah
hari. Tiba di suatu simpang jalan, mereka terdengar suara
tangisan kanak-kanak. 


  Setelah dilihat sekeliling, didapati 3 orang
kanak-kanak tanpa pakaian menangis di tepi sebatang pokok besar
yang telah tumbang... Kata Tok Dahaman, dia sungguh hairan, siapa
pula yang meninggalkan anak dalam keadaan begitu? 

  Tetapi, dia mula syak bahawa budak-budak itu
bukanlah manusia biasa kerana didapatinya mereka berkepala
botak, berperut buncit, mata besar dan telinganya pula capang
dan tajam. Sementara jari-jari tangannya amat panjang, begitu
juga jari kaki.. Walaubagaimanapun, Tok Dahaman bertanya juga apa
sebab mereka menangis di tepi jalan. 

  Menurut salah satu daripada budak-budak itu,
rumah mereka telah runtuh disebabkan oleh hujan yang amat lebat
sebentar tadi. 

  Tok Dahaman bertanya di mana rumah. Mereka
pun menunjukkan kepada pokok besar yang tumbang itu. Sudah sah
lah yang budak-budak itu adalah anak jin atau syaitan, jelas Tok
Dahaman. 

  Menurut Tok Dahaman, anak-anak syaitan itu
telah meminta dia untuk memberitahu kepada ibu bapa mereka yang 
berada di rumah kenduri tentang perihal rumah mereka yang telah 
runtuh itu. Akan tetapi, Tok Dahaman menjelaskan kepada budak-
budak itu bahawa dia tidak mungkin dapat mencari ibu bapa mereka
kerana syaitan tidak dapat dilihat oleh manusia dengan pandangan
mata kasar. 

  Lantas, anak syaitan itu memberi sedikit
minyak untuk disapu di kening... Menurut anak syaitan itu lagi,
minyak itu membolehkan pandangan terhadap benda-benda hijab
dibuka. Ayah syaitan tersebut dapat dikenalpasti kerana dia
menggantung tengkorak kecil di leher manakala ibu mereka memakai
tulang ayam bersilang di rambutnya. 

  Anak syaitan tersebut berpesan meminta ibu
bapa mereka pulang dengan segera kerana rumah mereka runtuh dan
mereka di dalam kesejukan. 

  Cerita Tok Dahaman lagi, ketika sampai di
rumah kenduri, dia dan isterinya pun memakai minyak tersebut.
Tok Dahaman kemudian menyuruh isterinya mencari syaitan betina
di atas rumah sedang dia sendiri mencari syaitan jantan di
tempat orang lelaki.. 

  Sebaik sahaja minyak tersebut di sapu di
kening, mereka lihat begitu banyak syaitan bercampur gaul dengan
org ramai. 

   Ada sebahagiannya sibuk ditempat memasak,
mengganggu di kawah gulai dgn memasukkan berbagai jenis najis ke
dalam segala masakan (kerana orang yang memasak tidak membaca
Bismillah), syaitan-syaitan tersebut ada yang meludah, membuang
air kecil dan besar ke dalam piring dan mangkuk. Ada juga yang
muntah ke dalam makanan, ada yang bergayut di bahu, duduk di
kepala dan riba manusia. 

  Tok Dahaman dan isterinya yang memandang 
suasana itu menjadi tidak tergamak untuk makan. Orang ramai pada 
hari itu menjadi hairan melihat kelakuan Tok Dahaman pada hari
itu. 

  Menurut Tok Dahaman dia amat sukar untuk
berjalan kerana terpaksa mengelak daripada berlanggar dengan
syaitan kerana syaitan lebih sibuk mengalahkan manusia di rumah
kenduri. 

  Setelah sibuk mencari, akhirnya jumpalah dia
dengan bapa syaitan tersebut. 

  Ketika itu, syaitan tersebut sedang makan
dengan gelojohnya. Tok Dahaman pun bertempik kepada syaitan
tersebut serta memberitahu kepada syaitan tersebut bahawa
rumahnya telah runtuh. Syaitan tersebut sangat terperanjat dan
bertanya bagaimana Tok Dahaman boleh melihat syaitan. 

  Apabila mendengar penjelasan Tok Dahaman,
syaitan tersebut pun berlari pulang sambil memijak kepala orang
ramai. Bagi pihak perempuan pula, keadaan lebih kecoh. Menurut
isteri Tok Dahaman, ramai sungguh syaitan betina yang sama-sama
makan kenduri dengan orang perempuan bahkan di bahagian
perempuan keadaan lebih teruk lagi kerana syaitan betina ada
yang membawa anak mereka. 

  Kerenah anak-anak syaitan ini memang tidak
dapat dikawal oleh ibu bapa mereka.. mereka melompat dari satu
talam ke satu talam sambil mencapai makanan dari pinggan atau
tangan orang. Ada yang membuang air kecil sambil bergayut di
jendela rumah. 

  Akhirnya ibu syaitan tersebut ditemui oleh
isteri Tok Dahaman di bilik pengantin sedang bersolek bersama-
sama pengantin perempuan. Isteri Tok Dahaman mengenalinya
berdasarkan tulang ayam yang bersilang dirambut yang kotor dan
berbau busuk itu. Rupa syaitan betina tersebut sgt menggerunkan. 

  Keadaan mejadi kecoh kerana orang ramai
melihat isteri Tok Dahaman bercakap dengan cermin tempat
bersolek. 

  Untuk sehari itu, letihlah mulut mereka
menjelaskan kepada orang ramai tentang sebab keanehan sikap
mereka pada hari itu, terpulanglah orang mahu percaya atau
tidak. Begitulah halnya, keadaan syaitan yang sungguh
menjijikkan jika kita tidak menyebut nama Allah ketika hendak
makan. 


  Sebelum makan, sebut lah nama Allah, atau
sekurang-kurangnya bacalah BISMILLAH. 

  Wallahu a ' lam 


  MORAL OF THE STORY; APABILA KITA MELAKUKAN

SESUATU MULAKAN DENGAN UCAPAN BISMILLAH. 


  semoga hari ini lebih baik dari semalam. 


  Wallahu a ' lam

How to sleep at work











BESTNYER FLYING COASTER..


Akhirnyer Shaz berjaya jugak menaiki Flying Coaster.....hahahaha....beratur punyalah panjang nak dekat sejam.....nak jugak naik...peduli apa....nak hilangkan rasa takut ni...nak naik jugak...biar kan beratur panjang....
 Masa ni memula nak naik....





SUAMI SHAZ YG TANGKAP GAMBAR NI....DIA TAK SIHAT PLAK KALI NI...TU YG X DER MOOD NAK NAIK..

SHAZ NAIK NGAN ANAK BUAH JER....






Memula tu gerun gak nak naik....Tapi bila dah naik..serius memang best gilak...terasa gak jadi superman.....hihihi...sebab mender ni kita kena baring....kurang lah skit tekanan kat perut tu...hihi...


KEGILAAN ST12 DAN SETIA BAND.....


Oh No....tidak...kenapa aku boleh minat band indonesia ni.....????..susah sebenarnyer untuk aku minat band indon ni....jarang sgt...kalau minat pon lagu jer....fanatik giler skang ni dengan setia band...

Setia band adalah kumpulan baru hasil dari pepecahan st12....ST12 telah berpecah...maka terhasillah SETIA BAND...Charly penyanyi ST12 telah menubuhkan SETIA BAND dan dianggotai oleh Pepeng (Gitar) dan Irsa (Drummer)....
Mula mula tak kenal jugak penyanyi ni....sajer dgr kat you tube...lagu first yang dengar tajuknya TERLALU INDAH....



Pertama kali dengar...macam best jer...x pnah dengar pon nama kumpulan ni.....tgk penyanyi pon boleh tahan...hehehehe...lepas tu engar plak lagu ASMARA ni....



OK jugak...bagi yang jiwang mcm shaz ni boleh lah masuk lagu2 macam ni.....tapi kalau yg x boleh tu...boleh blah lah yer..hahahahhaha

Lepas tu terdengar plak salah satu lagu ST12...tapi x ingat plak lagu apa....suara mcm samer jek kan...ye lah tgk penyanyi pon samer....baru tahu yang kumpulan yang sama......
Apalagi teruslah shaz cari lagi lagu2 yang best...sbb yang cipta lagu kumpulan ni penyanyi tu sendiri...jadi mesti banyak lagu yg best....ok bgi yg agak2 minat ngan jiwang ni...sini shaz letak lagu2 dari ST12 dan setia band yang best best....so layan...


TERLALU - ST12


BIARKAN AKU JATUH CINTA - ST12


AKU TERJATUH - ST12



Yang ni diantara lagu paling shaz suka...
Banyak lagi lagu yang best boleh tgk kat You Tube tu....so korang boleh cari ...


P/S ;- sampai suami shaz perli...awak ni nak jadi orang indonesia ker???.... hihihi..aptb..




COMELNYER EMMA MA'EMBONG

Rasanya jarang nak jumpa artis yang sangat sangat cantik....kalau ada pon sebab make up jer.....tapi lain betul ngan emma ni...suka sgt tgk muka dia...cute habis...
rasanya fasha sandha pon kalah...

JOM LAYAN GAMBAR EMMA NI DULU...KALAU KORANG TAK CAYER..


Biodata

Nama Sebenar: Fatimah Rohani binti Ismail
Nama Glamor: Emma Ma'embong
Umur: 20 (2012)
Tarikh Lahir: 27 Mac 1992
Twitter: emma_maembong
Facebook: Emma Ma'embong






























GAMBAR NI PALING SUPER CANTIK.....

MENGEMAS HOSTEL..


Praktikal baru nak sampai........oh tidakkk.....oh..okkkkk...
hihihi macam macam hal kan....
dah hampir setahun tinggalkan hostel yg tak berkemas...
praktikal baru nak masuk hari ini....20.02.2013

2 hari lepas adalah proses mengemas hostel....
agak bz jugak... betulkan apa yang tak betul...
almaklumlah yg nak datang ni dari indonesia...
nanti tak pasal2 dia bawak kata2 tak elok pasal negara kita kan....hihihi
tak mahu macam tu....
sebagai pengurusan kita haruslah memberi perkhidmatan yang terbaik untuk para pelatih....lagipon mereka datang untuk belajarkan...bukan untuk bekerja....


BAJU SAPER NI???... TOLONG HAMBEEKK BALIK...!!!

NI KEADAAN YG BELOM BERKEMAS...

INI KATIL YG BELOM DISUSUN TEMPAT....TILAM PON TAKDER LAGI...

STICKER SEMUA MESTI DICABUT

BAHAGIAN DAPOR YG BLOM MACAM DAPOR....

Harapan shaz semoga prktikal yang datang ni baik baik belaka....
Tak banyak songeh sangat....
Harap haraplah....dan semoga shaz boleh jaga anak2 ini...macam anak shaz sendiri....
INSYAALLAH...

Kemana menghilang...


Wahhh... lamanyer shaz x update blog....blog pon dh bersepah sepah....dh x teratur memang tak ada masa nak mengemas....maaf lah yer kalau ada sesape yg sakit mata nak tengok blog shaz.....bukan shaz sengaja tak nak update....tapi masa dan keadaan tak mengizinkan....ni pon shaz update pakai handphone jer....dah cuti raya cina rasanya nak seminggu...pastu balik kampung plak...sebelum tu sbok menguruskan gaji pekerja....maklumlah hujung bulan....hiihihi...pastu balik kampung plak....faham2 lah kalau line tenet kat kampung cmner kan....yg dudok bandar lainlah....ni jauh di pendalaman....mana naj carik?????....kihkihkih...

WINDOW 8

Wah... best jugak window 8 ni kan...sesape yg dh upgrade mesti tahu kebestannyer.....hihihi...ayat apa ni????...hihi...
Shaz nak terangkan pon x reti sgt ni....nak ajar pon shaz tak pandai....yg best kalau laptop kita pakai touch screen lagi best...sebab dia bnyak main tetikus......nk jugak beli laptop touch screen ni....tp blom mampu lagi.
....jenama lain dalam 3k....buat masa ni hnya asus jer yg mampu beli....tapi x minat sgt ngan jenama asus ni.....shaz ada tengok yg jenis flip....monitor siap boleh pusing2.....fuhhhh best best.....memang smart.....tapi biasalah kan gadget2 ni....yg mula2 mesti x best sgt.....tgu dh lama skit keluaran baru bleh nak beli....bnyak skit yg dh upgrade....kalau tak nanti..baru beli dah kluar yg baru....kan dah x best....hihihi...

Buat masa ni shaz masih dalam pembelajaran window 8 ni...banyak mende nak kena belajar lagi....dh rasa mcm android plak laptop ni....

Kalau rasa ada mende yg boleh dikongsi bersama....lebih elok kan...dri tahu seorang diri....hihi...shaz ni pantang kalau nmpak benda baru ni....

Wajah baru..



Alzaku berwajah baru.....padahal dh lama dh beli....baru skarang ada rezeki nak pkai kan skirt kat dia....slama ni dok tayang bontot jer...hahahahaha...aptb..
Ok lah x der lah mahal dari yang lain lain kedai...dah puas cari kat mana kedai leh dapat murah....usha punya usha...dapat kat semenyih...hihihi..x per lah jauh skit...janji murah...harga dari kilang....




Ni gambar sebelum pasang...

Ni tengah pasang....



Opsss!!!...gambar selepas tak tangkap lagi..hihihi....nnti shaz upload yer...

lepas ni ingat nak letak stiker plak...tapi masih tgh fikir...nak letak floral atau line saje.....nak matchkan ngan warna unggu pink.....cantik tak???
Korang ada tak mana2 tempat untuk stiker ni....kedai biasa2 pon x per....kalau x der terpaksa lah pgi 
Tom's Sticker....